Gävle Persienn & Markis startades 1953, och drivs sedan 23 år tillbaka av Stefan Andersson bördig från Karlholmsbruk och född av driftiga föräldrar som drev ett åkeri på orten.

Företaget har idag 5 anställda i butik och utställning på Brynäsgatan i Gävle. Markisfabriken finns i Karlholmsbruk. En bemanning som kommer att utökas – nu när orderboken blir allt tjockare - bara man kan få folk med rätt kompetens!

- Kunskap, kvalitet, service och miljötänkande är våra ledord, och gör att Du får rätt produkt från oss. Du får en hållbar lösning och det till ett konkurrenskraftigt pris, säger Stefan Andersson Vd och huvudägare.

Man levererar och monterar ett dussintal olika produkttyper såsom markiser,
persienner och gardiner.
- Komfortstyrningar kommer mer och mer! Menar Stefan, och fortsätter:

- Kompletterar du med en sol- och vindsensor på ytterväggen och en motor som placeras inuti markisen, får du en tänkande markis som rör sig själv beroende på solljus, molnighet och vind. Och vi vågar lova både till nytta och glädje!

- Med en enda knapptryckning styr du de anslutna solskydden till önskad position, och fasaden får ett harmoniskt utseende.

- Med ett tidur kan du programmera exakt när du vill att dina solskydd skall manövreras för att passa dina behov. Du signalerar också närvaro.
Lägg till en solsensor och du får ett helt system där tiduret styr de förinställda rörelserna medan solsensorn känner av skarpt ljus och aktiverar solskydden för att skydda din interiör och dina blommor.
Vindautomatiken hindrar dessutom att ditt solskydd blåser sönder.
Markisväv finns i många olika mönster och egenskaper för olika ändamål t ex: Enfärgade, blockrandiga, mönstrade, vattentäta, flamskyddade, extra kraftiga (panamaväv).

- Korgmarkiser, av den typ som nu är aktuella i Sandviken, har alltid varit ett viktigt attribut för framgång jorden runt.
Den vackra bågformen ger fasaden ett annorlunda och lite lyxigt fromspråk.
Korgmarkisen kan också ljussättas undertill för att förstärka den speciella karaktären, avlutar Stefan Andersson.

Kontakta gärna Stefan Andersson och hans team för mer information:
Gävle Persienn & Markis AB Brynäsgatan 24 802 84 Gävle
026-10 66 30 info@gavlepersienn.se http://www.gavlepersienn.se


Foto: Sandvik & Gävle Persienn & Markis.
Text: Horst Mueller.